Надія Марчук

Надія Марчук — біографія

Надія Олександрівна Марчук народилася 21 березня 1968 року в селі Березівка Талалаївського району Чернігівської області. Батько – Марчук Олександр Максимович, інженер. Мати – Марчук Віра Василівна, стоматолог (нині покійна).

З 1971 року родина проживає в смт. Срібне Чернігівської обл.

У 1985 р. Надія закінчила із золотою медаллю Срібнянську середню школу.

У 1990 р. – закінчила з червоним дипломом філологічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту імені М.В.Гоголя.

Надія Марчук: Про Україну

Чи є у якої-небудь країни доля більш дивна і трагічна ніж в України? Боротьба за незалежність, періоди поневолення та криваві громадянські війни були в історії й інших країн, але от щоб історики сперечалися, чи країна це взагалі й чи не означає її назва просто «окраїна»?

Не хотіли російські та радянські історики бачити очевидного. Бо про що тут сперечатися? Досить було зазирнути в один з літописів і прочитати оповідь про загибель князя переяславського Володимира у борні проти половців: «И плакашася по нем вси переяславци, бе бо любя дружину и злата не збираша, именіа не щадяше, но даяше дружине. Бе бо князь добр и крепок на рати и мужеством крепком показася, и всякими добродетелями наполнен. О нем же Украина много постона». (Літописні оповіді про похід князя Ігоря. К., «Наукова думка», 1988. – С.105).

Поезія Надії Марчук

ІЗ  ЦИКЛУ  “ВЕРСІЇ”

* * *

Зневіри хвиля б’є в чоло,
І світ темніє на очах,
І все кричить: «Кохання не було!
То був лиш страх самотності!
Лиш страх!»
Могутній океан чека грози,
Суцільний морок і нещадний вітер…
І під дощем маленької сльози
Ніхто на гордих віях не помітить…
12.01.1995

 

* * *

Калина та песиголовці (п'єса)

Кобзар
Син Кобзаря
Ілько
Головний песиголовець
Перехожий
Івасик
Мишко
Калина
Горпина
Оленка
Матір
Наталка
Катерина
Марічка

Ява 1

Курячі котлети

Рецепт від Надії Марчук

Простий, усім відомий:

порізати дрібно курятину, додати приблизно таку ж масу замоченої в молоці булки, додати порізану дрібно цибулю, сіль, перець, сире яйце, майонез, поставити на ніч або хоч на годинку-другу в холодильник, потім смажити на олії як звичайні котлети. 

Об'єднати вміст