Гуцульські полюшки

Рецепт від Галинки Верховинки

Картоплю зварену «в мундирах» чистимо, перемелюємо на м'ясорубці або тремо на терці від буряка.

В отриману масу додаємо сіль за смаком, 1–2 яйця, трошки перцю, муки (третю частину картопляної маси). Замішуємо тісто, розкачуємо на товщину 5-8 мм. 

Робимо начинку – на сковорідку олію, 2 цибулини (дрібно порізані), коли прожариться до блідорожевого кольору, додати гриби сушені (попередньо зварені і також нарізані соломкою тоненькою). Начинка має вистигнути, відкидаємо на друшляк, щоб не було лишної олії. Начинка готова.

Тісто нарізаємо ножем на квадратики, 5 на 5 см. Посередині палянички кладемо начинку і заліплюємо. В нас виходить як пальчик, тоді обкачуємо в муці. Смажимо в розігрітій олії (олії має бути багато), вибираємо шумовкою.

Подавати з сметаною,шкварками чи підливою ...На ваш розсуд... Смачного!!!