Рис із кабачком

Рецепт від Анни Багряної

Потрібні продукти:

  • Рис круглий – 2 склянки
  • Вода – 6 склянок
  • Кабачок – 1 (середнього розміру)
  • Морква – 2-3 шт.
  • Кріп (свіжий або сушений) – 2-3 чайні ложки
  • Сіль – за смаком
  • Олія – 3 столові ложки
  • Кисле молоко чи сметана – за бажанням

Промиваємо рис, висипаємо в каструлю, нарізаємо кубиками кабачок і моркву, заливаємо все це водою, додаємо сіль, ставимо на плиту. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо до готовності (20-25 хв), у кінці додаємо кріп та олію. Даємо настоятися, щоби рис увібрав у себе всю воду. Подавати на стіл краще з кислим молоком (кефіром, йогуртом) або сметаною.

Це – «фірмова» страва нашої родини. Швидко, легко, доступно, корисно, а головне – дуже смачно!