Віденський торт

Рецепт від Наталі Уварової

Тісто: 100 г масла, 100 г цукру, 4 яйця, ванілін, 3 ст.л. молока, 60 г меленого фундука (можна й без нього, або волоські горіхи додати), 120 г муки, 2 ст.л. розпушувача тіста.

Масло, цукор, 4 жовтки, молоко та горіхи ретельно змшати. В іншому посуді змішуємо муку з розпушувачем та ваніліном.

Збиваємо 4 білки до міцної піни. Поєднуємо муку, збиті білкі та масляно-жовткову суміш.

Виливаємо на змащене та посипане сухарями деко та ставимо в духову шафу, розігріту до 220 градусів на півгодини (у моїх духовці випікається трохи більше)

Крем: змішати 100 г масла (не спреду або маргарину), 150 г цукру та 70 г шоколаду й перемазати коржі.

Я готуй цей торт й без горіхів. Стосовно крему – мої домашні чомусь люблють цей торт із заварним кремом. Але то вже, не класичний «Віденський торт», але теж дуже смачний.