Дрогобицькі терчані голубці

Рецепт страви від Галини Ліщинської-Кравець

Для їх приготування слід попередньо пробланшувати капустяне листя, обрізати потовщення. Потім натерти картоплі, змішати з потертою цибулиною, сіллю, перцем, борошном і смажити звичайні деруни (терчаники – тому голубці називаються терчаними). Деруни повинні мати овальну форму. Наступним кроком є приготування м’ясного фаршу: свинину навпіл з яловичиною змолоти, додати пасеровану цибулю, сіль, перець до смаку. Формуємо голубці: на капустяний листок викладаємо дерун, на нього – столову ложку фаршу і загортаємо все конвертом. Складаємо щільно у товстостінну посудину, заливаємо (щоб ледь покрило) водою, змішаною з вершками чи сметаною, кладемо лавровий листок, духм’яний перець, підсолюємо і варимо 60-80 хв після закипання. Голубці найкраще смакують з грибною підливою або смаженою зі шкварками цибулею. Смачного!