Молочний суп з плавленими сирками (рецепт)

Рецепт улюбленої страви

Молочний суп з плавленими сирками. (Його дуже люблять мої діти. І я, звісно!)

Інгредієнти для приготування супу з плавлених сирків:

  1. Плавлені сирки - 3 шт.
  2. Морква -1 велика або 2 дрібні.
  3. Цибуля ріпчаста - 1-2 шт. 
  4. Масло або олія.
  5. Картопля - 5 шт. (середнього розміру)
  6. Сіль, перець, лавровий листок, зелень кропу - за смаком
  7. Вода - 1,5 л.
  8. Молоко.

В каструлю набираємо води, кладемо на вогонь. Коли закипить, виливаємо близько півлітри свіжого молока, додаємо плавлені сирки, нарізані кубиками, половину моркви, нарізаної кружальцями. Коли покипить, додаємо картоплю. Потім смажимо на сковорідці цибулю (на маслі або олії),  коли вона підрум’яниться, додаємо потерту моркву і вершки. Висипаємо піджарку в суп і залишаємо кипіти на малому вогні. Додаємо подрібнену зелень і спеції.

Смачного! В такий суп можна ще додавати борошняні галушки: 1 яйце розтерти з кількома ложками молока, додати сіль і борошно. Тісто має бути липке, не туге, бо тоді галушки будуть твердими. Тому, бажано, щоб тісто прилипало до рук.

Наталя Данилюк