Весняний сирник

Рецепт від Надії Гураль

Потрібно:

  •  8 ложок олії
  •  300 гр печива
  •  пів ложечки кориці
  •  1 ложка абрикосового джему.

Для крему:

  •  1 упаковка вишневого желе, 1 апельсинового
  •  800 гр жирного сиру
  •  2 ложки желатину
  •  300 мл сметани
  •  4 жовтки
  •  150 гр цукрової пудри
  •  1 ложечка ванільної есенції
  •  сік і натерта шкірка з половини лимона
  •  1 банка абрикосів
  •  150 гр малини або полуниці, можуть бути заморожені.

Приготування:

Низ:

Приготуйте форму для випічки і змастіть невеликою кількістю масла. Подріблене печиво, змішайте з приправами, з розтопленим і охолодженим  маслом, а також з абрикосовим джемом. Покладіть у форму для випічки, розкладіть на дні і залишіть на годину.

Крем:

Розчиніть желе в гарячій воді, перемішуючи, кожне з них окремо. Сир подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера. У теплій воді розчиніть желатин. Сметану збийте на тугу піну. Жовтки добре розітріть з цукром на гладку масу. Розтираючи, поступово додайте сир, ванільну есенцію, лимонний сік і натерту шкірку. Влийте розчинений і вже трішки охолоджений желатин і перемішайте. Акуратно з'єднайте зі збитою сметаною. Сирну масу розділіть на дві частини. Першу частину викладіть на приготований низ. Коли трохи застигне, покрийте його червоним желе. Відставте убік для застигання. Потім, застигле желе покрийте сиром, що залишився, розрівняйте, прикрасьте ягодами і залийте застигаючим апельсиновим желе. Поставте в холодильник на 4-5 годин.

Порада:

Замість низу з печива, можете приготувати сирник на готовому бісквітному коржі.

Щоб урізноманітнити форму десерту, до маси сирної покладіть шматочки з кольорового застиглого желе.

Смачного!