Улюблена українська страва – голубці

Рецепт від Любові Сердунич

Починати дійство треба з любов’ю! Капустину розділити на листки, попарити в підсоленому окропі, схолоне – зрізати на листках потовщення, начинити листки фаршем (проварений 10 хв. рис + підсмажена цибулька + м’ясний фарш (бл. 0,5 кг) + перець, сіль за смаком).

2 – 3 цибулини покришити дрібно, обсмажити на тваринному жирові або олії. Потерту на тертці моркву додати до цибулі і протушкувати. Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку, з м’якоти помідорів зробити пюре або натерти на терточці.
Додати томатне пюре до цибулі з морквою, тушкувати ще 5 хвилин. (Якщо немає свіжих помідорів, можна обійтися томатним соусом). У суміш додати 3 ложки сметани, ще 2 – 3 ст. ложки залишити для заливки голубців.

Начиняти листки фаршем. 1 ст. л. фаршу так: кладемо на листок і згортаємо «конвертиком» або трикутником.  На дно великої каструлі або банякі покласти половину овочевої заправки, потім викласти голубці, перемащуючи заправкою і перекладаючи лавровим листям. На голубці – знову цибулю з морквою. Залити голубці томатним соусом і рештою сметани, довести до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкувати до готовности приблизно 1 годину. Смакотаааааа!