Рецепт хліба — житньо-пшеничного з солодом

Рецепт від Ольги Троханчук

Люблю пекти різноманітний хліб: кукурудзяний, на пиві з базиліком, кабачковий, житньо-пшеничний.

Рецепт беру з книг або інтернету, а далі експериментую, додаю якісь свої інгредієнти. Так шляхом спроб та помилок віднайшла свій улюблений рецепт хліба — житньо-пшеничного з солодом.

  • 30 грам пресованих дріжджів
  • Склянка теплої води або сироватки
  • Декілька ложок пшеничного борошна

Поставити на півгодини, накривши рушником, у тепле місце.

Потім перемішати, додати чайну ложку солі, 2 столові ложки варення (беру будь-яке, яке є в холодильнику), 2 столові ложки олії, 2 столові ложки житнього ферментованого солоду, склянку житнього борошна і далі по необхідності додавати пшеничне борошно, вимішати, додати соняшникові ядра або горіхи, родзинки.

Поставити підходити, потім сформувати хлібину, покласти у форму, дати піднятися і можна ставити випікатися десь хвилин на 30-40.