Гаспачо (холодний томатний крем-суп) — рецепт від Тати Рівної

Стиглі соковиті помідори – 500 гр.

Червоні товстостінні солодці перці – 300 гр.

Зелень, часник, оливкова олія, сіль та перець, стакан бульйону чи сухого білого вина.

Помідори трішки надсікти хрестоподібно зверху й бланширувати.

Перці змастити оливковою олією й запекти при t 200 С до утворення чорних підпалин (приблизно, 10 хвилин). З печених перців зняти шкірку й вибрати насіння. Остудити.

Перебити у блендері чи перетерти через сито помідори, перці. Додати сіль, перець за смаком. До потрібної консистенції крем-суп розвести бульйоном (може бути м’ясний чи овочевий) або білим сухим вином. Поставити у холодильник на декілька годин. Традиційно, цей суп подається холодним, однак, добре смакує і гарячим – із грінками та крапелькою сметани.

Перед подачею додати зелень за смаком, січений часник.