Віра Марущак

Віра Марущак — біографія

Віра Іванівна Марущак (Рожкова) народилася в 1949 році в районному центрі  Арбузинка Миколаївської області. Там же закінчила Арбузинську середню школу № 2. Росла в робітничій сім’ї. Батько – Іван Кирилович Рожков, учасник Великої Вітчизняної війни, привчив маленьку Віру читати книги, мама Парасковія Кузьмівна – учасник Великої Вітчизняної війни, вона з творчої, співучої родини. Після закінчення школи працювала редактором Арбузинського районного радіомовлення.

Віра Марущак: Душа народу

Мова – творіння народу, його душа, його історія, його надбання. Вона оспівує все, що нас оточує:  степові простори і синь морів, холодні зими і теплі промені сонця, темінь ночі і перші промені  світанку, грізний шум прибою і шепіт трав, тривогу дзвіниць і ніжний спів птаха, страхіття воєн і колискову пісню. Вона малює складну, різнобарвну палітру життя.

Віра Марущак. Новели та оповідання

Гомін білого інею             

(Різдвяна казка)

Зимові канікули завжди наповнені  букетом новорічних свят. Я і мій брат дуже їх любили. Приєднувалися до  ватаги хлопців та дівчат, що ходили від хати до хати посівати, колядувати, щедрувати.  Додому ми приносили  гостинці: горіхи, цукерки, пряники. Особливою чарівністю був наповнений свят - вечір. До нього готувалися ретельно, заздалегідь. Навіть зимове повітря було просякнуте особливим блаженним  запахом  печеного хліба, дух якого приємно лоскотав у носі.

Смачний рецепт

Рецепт від Віри Марущак

  • 1 кг синіх баклажанів
  • 2 цибулини
  • 2 яблука
  • 5 (середнього розміру) помідорів
  • олія

Порізану цибулю підсмажити на олії у сковороді, закип'ятити воду, кинути туди поразні кубиками баклажани, прокип'ятити 5-7 хвилин, викласти на сковорідку, посолити, додати порізані помідори та яблука, тушкувати до готовності. Можна наостанок додати ще й вершкового масла.  Дуже смачно.

Об'єднати вміст