1, 5 кг картоплі, 500 г сала, 2-3 ст. ложки олії, 1 склянка майонезу, 5-6 зубців часнику, сіль, перець, зелень петрушки.
Картоплю не чистимо від лушпиння. Ретельно миємо та робимо декілька надрізів з однієї сторони картоплини, формуючи своєрідні щілини. Нарізаємо сало на невеликі шматочки, розкладаємо їх у надрізи кожної картоплини.
Викладаємо картоплю у металеву форму для випікання, попередньо политу олією, зверху трохи солимо. З майонезу і продавленого крізь часнокодавку часнику змішуємо соус, який до смаку солимо і перчимо. Цим соусом поливаємо викладену у форму картоплю і ставимо до нагрітої духової печі. Запікаємо на помірному вогні.