Смачного!

Панська сирна паска — давній рецепт в подарунок від Наталі Жиліної-Жури

Якщо вам пощастить придбати або виміняти на усмішку всі складові, які зроблять найкращою подією ПАНСЬКУ СИРНУ ПАСКУ, я розповім вам як її правильно їсти… і це головна хитрість рецепта.

Приготуйте:

  • величенька миска, у якій все і відбудеться;
  • друшляк місткістю великий або два меншеньких;
  • шматок тканини, щоб застелити друшляк ( скільки друшляків стільки і шматків). Це, звісно, може бути марля, але пани використовують батист;
  • ємність, у якій буде зручно перебувати вашому друшляку, застеленому батистом, і, у яку зцідиться зайва юшечка з майбутньої ПАНСЬКОЇ СИРНОЇ ПАСКИ;
  • гніт. Можна взяти трилітрову банку. Потурбуйтеся дізнатись що вона містила до цієї святкової події. Важливо чим вона буде тиснути: авторитетом чи тяжкими спогадами про своє минуле;
  • тарілочка з якомога плоскішим дном. На неї ви поставите гніт;
  • вода, якою ви наповните трилітрову банку. Добре буде почитати над нею вірша. Якщо казатимете анекдот, то тільки з тонким гумором. Доречно заспівати. Небажано при цій панській справі паплюжити недбалу сусідку або невістку, клясти свекруху, зовсім погано ображати чоловіка, чи сварити дітей. Найгірше – шпиняти попід ребра кота;
  •  м’ясорубка. Звичайна механічна м’ясорубка!

Леся Циба: рецепт пирога «Крокодил»

Пиріг „Крокодил” не лише смачний, але й прикольний на вигляд.

Тісто:

  • 500 гр борошна
  • 30 гр дріжджів
  • 250 мл молока теплого
  • 1 яйце
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст ложки цукру
  • 6 ст ложок олії

Начинка:

Тушкована на пательні капуста з смаженою морквою та цибулею, 2 варені яйця, зелень, домашній кетчуп.

Спосіб приготування:

Салат «Апетитний» з курячим м'ясом і селерою

Рецепт від Юлії Фурси

Такий салат з селерою і куркою – не тільки апетитна, але і дуже корисна страва. Вживаючи його, ви отримуєте максимум користі і мінімальну кількість калорій. А що ще потрібно сучасній жінці? 

«Свят-вечірні та різдвяні страви»

 

Книга Ганни Онишкевич «Свят-вечірні та різдвяні страви» вийшла вперше у Львові в 1932 році. Перевидана Галиною Швидків.

Гаспачо (холодний томатний крем-суп) — рецепт від Тати Рівної

Стиглі соковиті помідори – 500 гр.

Червоні товстостінні солодці перці – 300 гр.

Зелень, часник, оливкова олія, сіль та перець, стакан бульйону чи сухого білого вина.

Помідори трішки надсікти хрестоподібно зверху й бланширувати.

Перці змастити оливковою олією й запекти при t 200 С до утворення чорних підпалин (приблизно, 10 хвилин). З печених перців зняти шкірку й вибрати насіння. Остудити.

Рецепт хліба — житньо-пшеничного з солодом

Рецепт від Ольги Троханчук

Люблю пекти різноманітний хліб: кукурудзяний, на пиві з базиліком, кабачковий, житньо-пшеничний.

Рецепт беру з книг або інтернету, а далі експериментую, додаю якісь свої інгредієнти. Так шляхом спроб та помилок віднайшла свій улюблений рецепт хліба — житньо-пшеничного з солодом.

  • 30 грам пресованих дріжджів
  • Склянка теплої води або сироватки
  • Декілька ложок пшеничного борошна

Поставити на півгодини, накривши рушником, у тепле місце.

Потім перемішати, додати чайну ложку солі, 2 столові ложки варення (беру будь-яке, яке є в холодильнику), 2 столові ложки олії, 2 столові ложки житнього ферментованого солоду, склянку житнього борошна і далі по необхідності додавати пшеничне борошно, вимішати, додати соняшникові ядра або горіхи, родзинки.

Поставити підходити, потім сформувати хлібину, покласти у форму, дати піднятися і можна ставити випікатися десь хвилин на 30-40.

Сирник « Лілія»

Рецепт від Іванни Юрків.

Тісто : 150 г цукру збити з 3 –ма жовтками, додати 150 г розтопленого масла, 1,5 ч.л.  розпушувача і 2скл.  борошна.

1.200 кг перетертого сиру змішати з 4-ма яйцями, 1 скл. цукру, 2 п ванільного цукру. Влити 100 г олії, 200 г молока, вимішати. Пекти 1 год при 180 градусах. На спечений сирник вилити піну , збиту з 3-х білків + 150 г цукру і ще на 15 хв. в духовку.

Студениця (холодець)

холодецьРецепт від Ольги Ганущак

Для приготування потрібно:

  • 2 штуки свинячих ніжок
  • 1 кг свинячого м’яса
  • 1 морквина
  • 1 шт. кореня петрушки
  • 1 цибулина
  • 3 лаврових листки
  • 7 горошин чорного перцю
  • 3 ч. ложки солі
  • 4-5 зубців часнику

Квасоля по-карпатськи

Рецепт від Ольги Ганущак

Для приготування потрібно:

  • 2 склянки квасолі
  • 2 цибулини
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1 ч. ложка солодкого червоного меленого перцю
  • 4 зубчики часнику
  • 5 ст. ложок олії
  • Сіль – за смаком

Свіжу квасолю відварити у підсоленій воді.

Тверду квасолю попередньо замочити на 7-8 годин, а потім відварити.

Відварену квасолю пропустити через м’ясорубку.

На олії спасерувати цибулю до золотистого кольору, додати борошно, перець, часник, трошки води і довести до кипіння.

До приготованої суміші покласти  перетерту квасолю, добре вимішати. Додати сіль за смаком.

Молода баранина під кмином

Рецепт від Ольги Гпнущак

Для приготування потрібно

  • Баранина – 1кг
  • Смалець – 100г
  • Часник – 5-6 зубців
  • Кмин – 1 чайна ложка
  • Сметана – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Січена зелень петрушки і кропу – 1 ст. ложка

Готуємо маринад: до 2 л води влити оцет, додати сіль, лавровий листок. Покласти у нього м’ясо і відставити на 3 години.

Витягнути м’ясо з маринаду, порізати на дрібні шматки, посолити, поперчити і викласти в сотейник із розтопленим смальцем.

Торт «Боталя»

Рецепт від Богдани Пілецької

Хочу поділитись з вами рецептом мого улюбленого торта, який я вичитала в одному з кулінарних журналів. З того часу на свята випікаю тільки цей неймовірно смачний торт.

БОТАЛЯ

1 корж: 7 білків, 1 стакан цукру, 3 ст. л. крохмалю, 1 ч.л. порошку до печива, 2 ст. л. оцету,  4 ст.л. муки.

2 корж: 7 жовтків, 4 ст.л. цукру, 1 яйце, 4 ст.л. муки, 1 ст.л. порошку до печива, 3 ст.л. оцету.

3 корж: 2 яйця, 1 стакан цукру, 4 ст.л. какао, 1 ч.л. амонію, 1 склянка сметани, 1 стакан муки.

Крем: 2 яйця, 1 стакан цукру, 1 ст.л. крохмалю, 2 ст.л. муки, 2 стакани молока – варимо до густої маси і змішуємо з 300 г масла.

Смачного!!!

Весняний сирник

Рецепт від Надії Гураль

Потрібно:

  •  8 ложок олії
  •  300 гр печива
  •  пів ложечки кориці
  •  1 ложка абрикосового джему.

Для крему:

Об'єднати вміст