Рецепт від Юлії Фурси
Такий салат з селерою і куркою – не тільки апетитна, але і дуже корисна страва. Вживаючи його, ви отримуєте максимум користі і мінімальну кількість калорій. А що ще потрібно сучасній жінці?
Інгредієнти: черешки селери – на ваш розсуд один свіжий огірок 30 грамів волоських (очищених і подрібнених) горіхів 200 грамів свіжої курки (філе або грудки) кілька ложок (їдалень) не дуже жирної сметани щіпка солі (або ж без неї) мелений чорний (або білий) перець - за бажанням 150 грамів свіжих печериць (можна замінити консервованими)
Спосіб приготування: Якщо ви використовуєте черешки селери, просто подрібніть їх ножем. Але якщо ви купили корінь, то краще натріть його на середній тертці. Потім відварити куряче м'ясо злегка солоній воді і, після того, як вона трохи охолоне, порвіть на волокна, можете дрібно нарізати. Любителям смаженого рекомендуємо або запекти курку в духовці, приправивши її спеціями, або ж, порізавши на дрібні кубики, підсмажити на оливковій олії на сковороді. Від цього смак страви не потьмяніє, а, можливо, навіть виграє! Тепер поріжте на дрібні шматки печериці, а свіжий огірок - у вигляді соломки або кубиками. У розігрітий сотейник налийте трохи оливкової або іншої рослинної олії і обсмажте свіжі гриби протягом декількох хвилин. За бажанням можете замінити їх консервованими або відварними. Тепер візьміть волоські горіхи, попередньо очищені, і подрібніть їх руками. В окремому посуді змішайте всі зазначені інгредієнти, приправити спеціями і сіллю. Потім додайте сметану і добре перемішайте ложкою. В якості заправки підійде і звичайний майонез - змішайте його з соком з лимона, так вийде набагато смачніше.
Подавайте салат із селери з куркою в красивому посуді. Для прикраси використовуйте свіжу, яскраву зелень. Смачного!