Стиглі соковиті помідори – 500 гр.
Червоні товстостінні солодці перці – 300 гр.
Зелень, часник, оливкова олія, сіль та перець, стакан бульйону чи сухого білого вина.
Помідори трішки надсікти хрестоподібно зверху й бланширувати.
Перці змастити оливковою олією й запекти при t 200 С до утворення чорних підпалин (приблизно, 10 хвилин). З печених перців зняти шкірку й вибрати насіння. Остудити.
Перебити у блендері чи перетерти через сито помідори, перці. Додати сіль, перець за смаком. До потрібної консистенції крем-суп розвести бульйоном (може бути м’ясний чи овочевий) або білим сухим вином. Поставити у холодильник на декілька годин. Традиційно, цей суп подається холодним, однак, добре смакує і гарячим – із грінками та крапелькою сметани.
Перед подачею додати зелень за смаком, січений часник.