Студениця (холодець)

холодецьРецепт від Ольги Ганущак

Для приготування потрібно:

  • 2 штуки свинячих ніжок
  • 1 кг свинячого м’яса
  • 1 морквина
  • 1 шт. кореня петрушки
  • 1 цибулина
  • 3 лаврових листки
  • 7 горошин чорного перцю
  • 3 ч. ложки солі
  • 4-5 зубців часнику

Свинячі ніжки та м’ясо залити холодною водою та залишити на 4 години, потім промити.

Залити свіжою водою, довести до кипіння і знову воду злити. Це запорука приготування прозорого холодцю та видалення специфічного сального присмаку.

У каструлю заливаємо свіжу воду (3 літри), кладемо підготовлені розрізані навздовж ніжки та м’ясо і варимо на слабкому вогні при відкритій кришці 4-5 годин.

Наприкінці додаємо всі продукти згідно рецептури і варимо ще 30 хвилин.

Потім відставити холодець. Через годину забрати зайвий жирок, процідити.

М’ясо розкласти по тарілках. Залити процідженим бульйоном. Варену моркву використати для прикрас.