Іванна Юрків

Іванна Юрків — автобіографія

Я, Іванна Юрків, народилась в гірському селі Старий Мізунь Долинського р-ну Івано-Франківської обл.. Тут, в 2002 р., закінчила Старомізунську ЗОШ . Вступила на філологічний факультет Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. В 2007 р. здобула кваліфікацію філолога, вчителя української мови та літератури. В 2013 р. закінчила педагогічний інститут цього ж університету. Працюю вихователем в ДНЗ м. Івано-Франківська. Одружена, виховую двох діток – школярика і дошкільнятко.

Вірші пишу з дитинства. Друкувалась в журналах «Дзвін», «Дніпро», «Прообраз».

Іванна Юрків: вірю в потенціал нашої нації!

Я – невиправна оптимістка, не терплю скигліїв. Хоча вважаю, що всі наші біди від нас самих. Замість працювати – вічно створюємо собі ідолів. А потім плачемо і шукаємо винних. Чекаємо, що хтось прийде і наведе порядок в нашій державі і …підсовуємо сотню поліціянту. Але все ж вірю в потенціал нашої нації!

Поезія Іванни Юрків

***

Вишкрібаю із себе
потроху твоє ім’я,
від кюреток «ТАК ТРЕБА»
рани лишаючи січені,
і твоє у мені
недоношене
«ТІЛЬКИ МОЯ»
захлинається відчаєм

 

***

Ріжу об тебе руки
і глухне крик
в серця нерівних стуках
Морзянка… SOS…
Тільки сигнал
у просторі втоми зник,
а біль,
як трос…

 

***

Сирник « Лілія»

Рецепт від Іванни Юрків.

Тісто : 150 г цукру збити з 3 –ма жовтками, додати 150 г розтопленого масла, 1,5 ч.л.  розпушувача і 2скл.  борошна.

1.200 кг перетертого сиру змішати з 4-ма яйцями, 1 скл. цукру, 2 п ванільного цукру. Влити 100 г олії, 200 г молока, вимішати. Пекти 1 год при 180 градусах. На спечений сирник вилити піну , збиту з 3-х білків + 150 г цукру і ще на 15 хв. в духовку.

Об'єднати вміст