Для того, щоб приготувати мереживні деруни потрібно зовсім мало продуктів.
Головний компонент, звичайно ж, це картопля. Я її натираю на звичайній терці, тому що консистенція після натирання в комбайні, наприклад, зовсім не та і смак не той. Отже, натерти на мілку терку 4 середні картоплини, додати столову ложку сметани та одне яйце. Трішки посолити та поперчити, за смаком.
Гарно перемішати тісто і смажити на сковорідці, викладаючи ложкою тісто.
Чому мереживні деруни, та тому що в процесі смаження утворюється по краям дерунчика ніжне мереживо. Спробуйте і побачите. Подавати на стіл зі сметаною гарячими. Правда, як правило, вони не встигають охолонути, бо з’їдаються моментально.