Галушки

Рецепт від Людмили Яцури

Скільки себе пам’ятаю, коли ми приїжджали до бабусі в село, то головною стравою були ГАЛУШКИ. Мабуть цей рецепт дістався їм хтозна з яких часів нашого козацького краю.

Отож спочатку варився борщ з курицею, домашньою. Курятину потім потрібно відділити від кісток і викласти на велику сковорідку, добавивши вершкового масла і цибульки. А тим часом робимо тісто для галушок. В миску покласти 1яйце, розмішати його вилкою, щоб була однорідна маса, потім додати 4 ст. ложки сметани, або ряжанки. Далі нарізаємо дрібненько одну цибулину, посипаємо сіллю небагато і розминаємо рукою. Шматочок сала січемо дрібненько і все це кладемо в миску. Борошно обов’язково просіяне засипаємо, в нього ж 1 чайну ложку соди. Вимішуємо ложкою, а потім трішки місимо руками тут же в мисці. Тісто не тверде. Тим часом, перемішуємо м’ясо, яке вже красиво підрум’янилось. Далі, беремо столову ложку, змочуємо її у гарачій воді і нею ж з миски відокремлюємо тісто, такої форми будуть галушки. Викладаємо на м’ясо по всій сковорідці. Потім додаємо юшки з борщу, накриваємо кришкою і спостерігаємо, як ці галушки ростуть. Додаємо часничок і вершки зверху. При такому способі приготування, галушки завжди пухкі, духмяні(якщо борщ не варився, можно просто бульон, або воду).Тут вже варіанти можуть бути свої і м’ясо різне, або й без нього, тоді засмажка овочева (цибуля, морква і т.д.)                  

СМАЧНОГО ВАМ!!!!