Зінковська Ірина Олександрівна — Заслужена артистка України, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів і фестивалів естрадної пісні («На хвилях Світязя», Луцьк, «Світ для молоді», Будапешт, «Біля Чорного моря», Ялта та інших). Лауреат літературно-мистецької премії імені Марка Черемшини. Автор-виконавиця, ведуча концертів, голова журі Всеукраїнських конкурсів дитячої творчості, арт-директор та режисер фестивалю "На Івана Купала".
Напевне саме за кордоном по особливому починаєш розуміти і усвідомлювати свою любов до рідної землі.
Мені доводиться часто відвідувати з концертами українську діаспору, зокрема співала для наших земляків у США, Канаді, Італії, Чехії, Польщі, Франції, Угорщині, і ці пісенні зустрічі завжди є неповторними, натхненними… Адже туга за Україною переповнює серця і об’єднує всіх в одну українську родину.
У моїй творчості тема України завжди є чи не найосновнішою. Це такі пісні, як «Повертайся в Україну», «Рідна Україна», «Нехай квітує Україна», вірші до яких написала я сама. І хоча співаю я різними мовами, та материнська українська мова, що з колиски передана мені батьками, завжди є наймилішою для моїх уст.
***
Покинута оголена душа,
І кожне слово – як ніж по живому
Сьогодні рідна, завтра вже чужа…
Минуле не скорилося новому.
Чи я тобі потрібна - ти скажи?
Вразлива і слабка, немов дитина.
Як любиш – то піднятись поможи,
Не любиш – то залишусь на колінах.
Отак колись вирішував Пилат:
Помилувати або розіп’яти
І кат зробив руками все солдат,
А міг історію би поміняти.
* * *
Твій ніжний голос з тембром моря,
Твої уста із запахом кориці
По тілу розливається живиця:
Не просто сила – це як гори,
Перебуваючи в Парижі, я навчилася дуже гарного рецепту від своєї хресної Олени, яка проживає там ось уже більше десятка літ. Як відомо, Париж – це місто не просто мультинаціональне, це нині поєднання і співжиття дуже і дуже багатьох культур. І хоча мені найбільше до душі українська, французька та італійська кухня, але хочу поділитися з Вами нескладним рецептом страви, яку до Європи привезено з Марокко, казкової країни, яка є синтезом фінікійських, арабських, єврейських, римських, португальських, іспанських, французьких впливів.
Ця страва - чудове рішення для зимового періоду, адже є поживною, смачною і оригінальною.