Плачінти з гарбузом

Рецепт Світлани Іщенко (від бабусі)

Тісто:

  • 1 стак. кефіру
  • 2 стол. ложки цукру
  • 3 стол. ложки олії
  • ½ стак. води
  • 1 чайна ложка соди
  • 3 стак. борошна

Начинка:

  • гарбуз, крупно потертий
  • трохи вершкового масла для змазки плачінт

Замісити тісто і розділити на 5 шматочків (буде 5 плачінт). Кожен шматочок тіста розкатати і покласти на середину потертий на крупній терці гарбуз, посипати гарбуз цукром і защипити края тіста.

Випікати на противні, притрушеному борошном, при температурі +180 С (350 F).

Готові плачінти змазати вершковим маслом. Подавати гарячими зі сметаною.

Смачного!

З любов’ю,

Світлана Іщенко