Пиріг з куркою та печерицями

Рецепт від Інни Стар

Інгрідієнти для начинки:

  • 200 грам – грибів печериць,
  • 1 – велика біла цибулина,
  • 3 – варені яйця,
  • 150 грам – твердого сиру,
  • 150 грам – філе курки,
  • сіль, перець, соняшникова олія.

Інгредієнти для тіста:

  • 1 склянка – сметани,
  • 1 склянка – майонезу,
  • 1 склянка – борошна,
  • 3 – яйця,
  • сіль, перець.

Спосіб приготування тіста:

З'єднати в одній великій посудині: 1 склянку сметани, 1 склянку майонезу, 1 склянку борошна, 3 яйця, сіль та перець. Все ретельно перемішати та збити блендером до утворення однорідної маси. Готове тісто має вигляд густої сметани.

Спосіб приготування начинки:

  1. Помити і почистити печериці, порізати їх великими смужками; почистити велику білу цибулину, порізати її полу кільцями;
    варені яйця нарізати полу кільцями;
    підготувати філе курки, порізати його невеликими шматочками, посолити і поперчити за смаком;
    натерти на великій терці твердий сир.
  2. Розігріти пательню, змастити її оливковою або соняшниковою олією, висипати підготоване нарізане філе курки, обсмажити його, потім додати підготовані печериці і цибулину, ретельно перемішати,  і довести всі інгредієнти до готовності, за бажанням можна додати для пікантнішого смаку спецій. (Замість філе курки можна використовувати фарш, чи шматочки свинини.)
  3. Викладаємо шари пирога:
  • виливаємо половину тіста на змащену вершковим маслом поверхню для запікання (силіконова форма краще),
  • викладаємо обсмажені печериці із куркою, посипаємо нарізаними яйцями і тертим сиром,
  • виливаємо залишок тіста зверху начинки,
  • ставимо в розігріту духовку до 200 градусів,
  • випікаємо 45 хвилин.

Дати пирогу вистигнути. Порізати квадратними шматочками та подавати обов’язково із гарячим чаєм! В готовому вигляді тісто пирога нагадує ніжний омлет, а печериці та курка дуже надають пирогу надзвичайного смаку та аромату! Смачного!