Рецепт від Інни Стар
Інгрідієнти для начинки:
- 200 грам – грибів печериць,
- 1 – велика біла цибулина,
- 3 – варені яйця,
- 150 грам – твердого сиру,
- 150 грам – філе курки,
- сіль, перець, соняшникова олія.
Інгредієнти для тіста:
- 1 склянка – сметани,
- 1 склянка – майонезу,
- 1 склянка – борошна,
- 3 – яйця,
- сіль, перець.
Спосіб приготування тіста:
З'єднати в одній великій посудині: 1 склянку сметани, 1 склянку майонезу, 1 склянку борошна, 3 яйця, сіль та перець. Все ретельно перемішати та збити блендером до утворення однорідної маси. Готове тісто має вигляд густої сметани.
Спосіб приготування начинки:
- Помити і почистити печериці, порізати їх великими смужками; почистити велику білу цибулину, порізати її полу кільцями;
варені яйця нарізати полу кільцями;
підготувати філе курки, порізати його невеликими шматочками, посолити і поперчити за смаком;
натерти на великій терці твердий сир.
- Розігріти пательню, змастити її оливковою або соняшниковою олією, висипати підготоване нарізане філе курки, обсмажити його, потім додати підготовані печериці і цибулину, ретельно перемішати, і довести всі інгредієнти до готовності, за бажанням можна додати для пікантнішого смаку спецій. (Замість філе курки можна використовувати фарш, чи шматочки свинини.)
- Викладаємо шари пирога:
- виливаємо половину тіста на змащену вершковим маслом поверхню для запікання (силіконова форма краще),
- викладаємо обсмажені печериці із куркою, посипаємо нарізаними яйцями і тертим сиром,
- виливаємо залишок тіста зверху начинки,
- ставимо в розігріту духовку до 200 градусів,
- випікаємо 45 хвилин.
Дати пирогу вистигнути. Порізати квадратними шматочками та подавати обов’язково із гарячим чаєм! В готовому вигляді тісто пирога нагадує ніжний омлет, а печериці та курка дуже надають пирогу надзвичайного смаку та аромату! Смачного!