Шулики

Рецепт від Олени Швець-Васіної

  • 0,5 літра кефіру,
  • півсклянки цукру,
  • борошно (дві склянки),
  • дрібка солі,
  • дрібка соди,
  • оцет,
  • мед (3-4 ложки),
  • склянка маку,
  • склянка води.

Приготування: на півлітра кефіру додати щіпку солі та щіпку соди, погашеної оцтом. Потім всипати півсклянки цукру. Потім замісити борошном, щоб було як тісто на вареники. Розкачати корж товщиною до 2-3 см і поставити випікати. Але перед тим можна виделкою поколоти тісто. Або ножем поробити ніби сітку, щоб легше тоді ламався. Для юшки змолоти склянку маку. Розвести з водою і цукром (на смак). А ще краще з медом (ложок чотири). Коржі поламати і залити юшкою.