Готується дріжджове тісто.
До борошна додається цукор, дрібка солі, декілька яєць, столова ложка горілки, 2 столові ложки сметани, столова ложка олії, 50 г маргарину, дріжджі, розчинені у теплому молоці з додаванням цукру.
Начинка може бути різною, але традиційний гречаник має таку:
Проварюється квашена капуста, відтискається рідина. Додається смажена цибуля, доведена до готовності гречка, (ще можна додати варену картоплю). Посолити, поперчити, додати 2-3 яйця. Начинку перемішати.
Тісто закласти у форму для випікання одразу з начинкою. Завернути краї тіста, перед випіканням начинку змастити яйцем.
Випікати 30-45 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Подавати теплим, полити сметаною.
Смачного!