Пиріг цибулевий

Рецепт від Олени Багрянцевої

Для приготування необхідно: 100-150 г масла, 300 г сметани, кілька склянок борошна, 2 плавлених сирки, 2 яйця, 3-5 цибулин, сіль, зелень, приправи до смаку.

Вершкове масло (м»яке, але не розтоплене)  розмішати зі сметаною. Додати борошно і замісити тісто. Зробити начинку: дрібно порізати цибулю та посмажити її до золотистого кольору. Додати до цибулі натерті на терці сирки, сирі яйця, сіль за смаком, зелень та приправи. Ретельно перемішати.

Тісто розділити на дві частини – більшу та меншу. Із більшої розкатати прямокутний або круглий (залежно від форми для випічки) корж. З решти тіста зробити тонкі джгутики.

Пласт тіста покласти на змащену маслом форму для випічки, рівним шаром рокласти зверху начинку, защипнути краї пирога. Зверху прикрасити пиріг джгутиками із тіста (у вигляді решітки). Випікати у розігрітій духовці до золотистого кольору.

Смачного!