Анна Багряна

Анна Багряна — біографія

Анна Багряна — поет, прозаїк, драматург, перекладач.

Народилася 24 березня 1981 року в місті Фастів Київської області. 

Закінчила Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (спеціальність: українська мова та література). 

Анна Багряна: Завжди і для всіх залишаюся насамперед українкою

Де б я не їздила, де б не мешкала, завжди і для всіх залишаюся насамперед українкою. А вже потім – письменницею, перекладачкою, жінкою, матір’ю…

Вважаю своїм обов’язком гідно представляти свою країну в світі. Хочеться вірити, що мені це вдається. Бо Україна – щомиті в моєму серці. У моїх думках і мріях. У моїй творчості. У моєму материнстві. У всьому, що я роблю. 

Поезія Анни Багряної

ВТЕЧА

Іще шабля моя не убила ні скіфа, ні римляна,
потойбічні сніги не торкнулись Балкан і Карпат,
а вже коні летять – візники їх за віжки притримують,
наші коні летять, щоб уже не вертатись назад.

«Хай не згадують нас, хай забудуть, - шепочеш, - навіки».
Скам’янілих богів оминаємо: «Їм не молись!».
Де учора були – там прозоряться сльози на вікнах
і зривається крик, летячи в затуманену вись.

Проза Анни Багряної

ДАР

— Ромцю, благаю тебе, не мовчи, скажи йому, що це божевілля, що не можна зараз нікуди їхати, - говорила неголосно, намагаючись стримати непотрібні емоції, проте волога поволока вже затуманювала їй зір – от-от і розридається.

Рис із кабачком

Рецепт від Анни Багряної

Потрібні продукти:

  • Рис круглий – 2 склянки
  • Вода – 6 склянок
  • Кабачок – 1 (середнього розміру)
  • Морква – 2-3 шт.
  • Кріп (свіжий або сушений) – 2-3 чайні ложки
  • Сіль – за смаком
  • Олія – 3 столові ложки
  • Кисле молоко чи сметана – за бажанням
Об'єднати вміст