Людмила Чечель

Людмила Чечель — автобіографія

Людмила Чечель — народилася в селищі Комишуваха на Запоріжжі.

Закінчила факультет журналістики Київського держуніверситету імені Тараса Шевченка.

Працювала в газетах «Вечірній Київ», «Освіта», «Вісник Чорнобиля», журналі «Жінка», часописах «Свобода», «Наше життя», які виходять за кордоном. Нині – заступник головного редактора газети «Культура і життя».

Пишу оповідання, новели, есе.

Лауреат мистецької премії «Київ» імені Анатолія Москаленка у галузі журналістики.

Проза Людмили Чечель

Не вірю...

Мамусю, вони знову прилетіли. Горлиці сіли на воротях, про щось лагідно вуркочуть. Притулившись один до одного, птахи пильно розглядають наше подвір’я. Я сиплю пригоршню зернят, які губляться у вже прив’ялому споришевому килимку. Пара сизокрилих обережно спускається на землю. Знаю, вони чекали, коли ти обізвешся й лагідно попросиш до двору… Вони сумують за тобою, як і я. Наш двір за мить осиротів. Ось і ластівки шугають, шукають твій силует. Одна вмощується на гілочку кліматіса й тужно дивиться… Якось, мамусю, ти запитала мене: «А ти знаєш, про що вони думають?»

На дозвіллі

Хтось колись визначив моє життєве кредо: завжди знає, чого хоче, і прагне того досягти.

Дуже люблю фотографувати й писати…

Отож, коли не пишу –розшифровую…

Коли не розшифровую – читаю…

Коли не читаю – малюю…

Коли не малюється – тчу на маленькому верстаті равликів. Назвала їх «Равлики бажань». Дарую друзям на здійснення бажань…

Щороку, на свій день народження, придумую якусь приємну програму.

Цього року виготовила й вишила бісером 19 ( число, день народження) сердечок й роздарувала найріднішим та найближчим друзям. J

Трохи бавлюся бісером, вишиваю…

Люблю каву. Колекціоную кавові горнятка. Їх уже біля три сотні…

Прянички медові

Рецепт від Людмили Чечель

Зазвичай випікаю їх на День святого Миколая, а ще – на дні народження.

Кожен пряничок супроводжує записочка з побажанням. За основу беру рядки з віршів Ліни Костенко. Цього року мені дістався пряничок з побажаннями: «Пишіть листи і надсилайте вчасно…»

РЕЦЕПТ

Об'єднати вміст