Надія Трохимівна Адамчук народилася 9 березня 1967 року на Рівненщині. Закінчила Рівненський інститут культури. Працювала в галузі культури, заступником редактора Гощанського районного радіо, редакції Гощанської районної газети «Рідний край».
Публікувала матеріали в республіканських газетах «Голос України», «Урядовий кур’єр», «Ваше здоров’я», обласних – «Вільне слово», «Літопис Заходу», «Медичний вісник», міжрайонній «Районка нова» та інших виданнях.
Україна багата красою своїх пейзажів, історією й архітектурними пам'ятками, храмами, що виграють золотими куполами, але найбільше багатство нашої держави – мудрі, працьовиті й добрі люди. Зустрічаючись із такими людьми завжди отримуєш поживу для душі.
Саме ці люди возвеличують нашу країну, множать здобутки, зачаровують своєю вдачею і своєю піснею, вражають шляхетністю і милосердям. Про таких людей хочеться писати, хочеться із ними спілкуватися, щоб погрітися в променях їхніх посмішок і подарувати читачам побільше світла.
Я знов стрічаю ранок у поезії…
Я знов стрічаю ранок у поезії,
А день напише прозу буднів.
Ні, не жалкую про безсоння,
І дякую за творчість своїй Музі.Переплітались вірші і рядки,
Напоєні росою і запряжені вітрами,
Сплітались в рими промені весни,
Я насолоджувалась ними до безтями.
Баба Пестина
«За лугом, що розкинувся від повноводної Горині аж до села, у затишному куточку Калинівка, живе баба Пестина. Кожен день вона розпочинає з молитви до Почаївської Божої Матері. Просить здоров’я, щастя, долі для своїх дітей, онуків, правнуків і навіть праправнуків. А їх у Пестини Іванівни немало. Бо виховали вони з дідом Тимофієм трьох синів і дві доньки. Потім родове дерево зарясніло новими гілочками. Бабуся не лише тішилася кожному пагінцеві свого роду, а й колисала всіх. Коли ж уся велика родина збиралася в її оселі, то серце палало радістю і втіхою».
Пасеруємо на вершковому маслі та олії (по 2 ст. ложки) цибулю й моркву. Окремо пасеруємо 300 гр. білих грибів або печериць. Змішуємо все разом і тушкуємо на малому вогні 5-10 хв. Всипаємо 1-2 ложки борошна й пасеруємо ще 1-2 хвилини. Додаємо до маси, помішуючи, 0,5 склянки сметани, потім - 2 літра води, сіль, перець, лавровий лист. Доводимо до кипіння й варимо на малому вогні 20 хв.
Перед подаванням до столу добавляємо зелень кропу й петрушки. Смачного!
Морську рибу ріжемо на шматки розміром 6-7 см. Присолюємо, обкачуємо в борошні й смажимо на олії до світло-червоного кольору. Обсмажену рибу викладаємо на застелену пергаментним папером форму для запікання. На кожен кусочок кладемо кільце маринованого ананаса.
Окремо готуємо соус. Для цього на олії смажимо порізану не дуже мілко ріпчасту цибулю, моркву, натерту на терці з більшими отворами (як для столового буряка). Коли суміш підтушкується, додаємо 4-5 ложок томатного соусу (у сезон краще порізані дрібно помідори), а також змішані в рівних пропорціях сметану й майонез. Як тільки соус закипить, одразу виливаємо його на підготовлену рибу і ставимо в духовку на 20-30 хв. Смачного!