Уляна Дубініна

Уляна Дубініна — автобіографія

Дубініна Уляна Георгіївна. Народилася в 1974 році у Львові. Дитинство пройшло в місті Калуш на Івано-Франківщині. В 1998 році закінчила Буковинську державну медичну академію в Чернівцях. Проживаю в Івано-Франківську.

Працюю дитячим анестезіологом в реанімації новонароджених дітей в Обласній дитячій клінічній лікарні. Одружена. Маю трьох діточок — син Артур (14 років) і дві донечки — Анастасія-Катерина ( 9 років) та Анна-Олександра (6 років)

Уляна Дубініна: Слово про Україну

Прозою важко передати все, що відчуваю. Тому пишу віршованими рядками: 

Болить... Якби ж ти знала, як болить моя душа за тебе, Україно! Що є життя моє? - всього лиш мить... Твоє ж - віки... А час летить невпинно... Віки... Віки від Кия до "сьогодні"... Віки страждань, зневіри й боротьби... Твоїх дітей, знедолених, голодних, топтали, били кляті вороги... Віками ти терпіла, Україно, і москаля, і ляха, й татарву... Молилася до Бога на колінах, просила долі кращої... Чому? За що, терпенний мій народе, на твою долю стільки сліз, біди? Та ти не зрікся прагнення Свободи! Не зрікся Духу Волі й Боротьби! Ти піднялася, нене-Україно! Твій гімн почули по усіх світах!

Поезії Уляни Дубініної

* * *

Не плачте, мамо... Я - в Небесній Сотні... 
Я за Вітчизну голову поклав... 
Я знаю, мамо, гірко Вам сьогодні - 
Я ж бо живим вернутись обіцяв... 
Не вийшло, мамо... Снайпер вцілив в серце... 
Світ почорнів... І зупинився час... 
Пробачте, мамо... Мусив я померти, 
Бо Україна лиш одна у нас! 
Прощайте, мамо... і простіть, благаю, 
Що так невчасно світ цей полишив... 
Я шлю Вам, мамо, вісточку із раю... 
Я дуже, мамо, дуже Вас любив... 

23.02.2014 

 

Рецепт улюбленої страви Уляни Дубініної

Начинка: 

До 1 л молока додати 0,5 л кукурудзяної муки + 0,5 склянки сметани + 2-3 яйця + 0,5 пачки масла + 1 цибулина смажена + 1 цибулина сира ( дрібно порізана) + лавровий лист + перець до смаку + 1 ст. лож. цукру + сіль до смаку + 0,5 ч. лож соди, погашеної оцтом + кориця.

Все добре перемішати, поставити на малий вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Накрити кришкою і в нагріту духовку на 1 - 1,5 год. 

Подавати можна з мясною підливою, грибною підливою, бринзою, сметаною, квасним молоком, або з майонезом. Смачного! 

Об'єднати вміст