Ірина Вороняк

Ірина Вороняк — автобіографія

Ірина Вороняк народилася 12 березня 1975 року у Старому Самборі Львівської області.

Дитинство

Кажуть, що основні риси характеру формуються у людини до п’яти років від народження. Я до 4 з «хвостиком» росла у бабці в селі Бабино Самбірського району. Там мене навчили прокидатися вранці: село перед самісіньким Самбором, і всі живуть з продажу городини: перша зелена цибуля, огірки, кріп і т.д. на базарах довколишніх райцентрів – з Бабини. І нині це як знак якості – без хімдобрив, і без ГМО. Мені купили поливалку, і я стала частинкою маленького родинного АПК.

Ірина Вороняк: Люблю рідну землю

Люблю рідну землю. Любов цю не вимірюю кількістю вишиванок у шафі. Люблю Львівщину. Хочу щоб її бачили насамперед українською. Що я маю на увазі? Наприклад, містечко Жовква. За останніх кілька років сформувався стеоретип «Жовква – королівське місто». Факт, польські королі і магнати якийсь час володарювали у ньому. Але… Жовква – це і гетьманське місто: за даними деяких істориків,тут початкову освіту здобував гетьман Богдан Хмельницький, послів до Карла ХІІ з Жовківського замку відправляв Іван Мазепа, бував у місті і гетьман Петро Дорошенко. Зрештою, нинішня Жовква – то колишнє руське село Винники, мешканці якого займалися виноробством.

Ірина Вороняк про рецепт улюбленої страви

Вважаю, що страви потрібно вміти зготувати і подати…Розповідати про них – не вмію. Для тих, хто шукає технологічні карти – більш, ніж достатньо рецептів своїх, у куховарських книгах і в інтернеті… Ніколи не розуміла і не розумію того, як в офісах після свят пахне олів’є, холодцем, хріном, шинкою і т.д. Господиня – вдома, на роботі потрібно демонструвати дещо інші таланти і здібності…

 

Об'єднати вміст