Я знаю, як пахне повітря в Криму –
сосною камінням і морем,
лавандою сонцем… Я знаю весну
у Києві ніжно-бузковім:
Якщо ви любите ясні веселі кольори, ніжні, прозорі акварелі, ваша пора - квітневий ранок.
Кому що до смаку: хтось закоханий у яскраве різнобарв'я осені, комусь до вподоби чітка графіка зимового пейзажу, комусь - шляхетні пастелі літньої днини. А мені наймиліший той весняний час, коли березневе змагання з холодом нарешті скінчилося, зимі вже немає вороття і бурхливий квітень впевнено набирає міць. Сяє незатьмарена небесна блакить, тепле проміння ласкаво огортає землю, пестить соковиті бруньки на вітах дерев. Бадьоро зеленіє молода трава, ще не заквітчана радісними травневими кульбабами, лиш де-не-де по ній фіолетовими калюжками виблискують купки шафрану.
Фрагменти з творчого вечора Світлани Макаревської, 19 жовтня 2013.
Див. також новину про цю зустріч.
Повний місяць
На цямрину, срібну проти місяця,
сіла птиця...
Хто ж чекав, що обімліє, зниціє
та криниця.Простирала влітку птаха вільная
два крила,
пила воду молоду, живильную
з джерела.А тепер ховає сиву голову
під крильми –
Ой, не хочеться тій птасі холоду
восени.Та прийде зима, хоча й непрохана,
все одно.
Повний місяць загляда сполохано
у вікно....
***
Кохання, пристрасті, поразки, перемоги...
Пекуче вариво вирує і кипить!
На світі є нудьга? Пробачте, не до того:
Насичена до краю кожна мить.
Нічого не буває випадково.
Кожен з нас прийшов у цей світ, щоб пройти свій шлях і виконати свою справу. Можливо, людина так ніколи і не усвідомить, яка це справа, і навіщо вона живе, але кожен покладе своїм життям свою цеглинку чи піщинку у величезну і загадкову Світобудову - для цього ми тут.
Пропоную рецепт звичайних дерунів, але з власними „хитринками”.
На терку тру начищену, помиту картоплю. Відціджую сік ( його можна відразу й випити, що дуже корисно для шлунку). У натерту суміш добавляю велику ложку сметани( будуть золотисті і не чорнітимуть). Потім, як зазвичай, додаю цибулю, яйце, муку, сіль. І смажу на сковорідці.