Світлана Макаревська

Світлана Макаревська — біографія

Світлана Борисівна Макаревська (Круцко) народилася 14 квітня 1947 р. в м. Хуст Закарпатської області, де батько вчителював у повоєнні роки.

Родина

Світлана Макаревська: Я - Українка

Я знаю, як пахне повітря в Криму –
сосною камінням і морем,
лавандою сонцем… Я знаю весну
у Києві ніжно-бузковім:

Світлана Макаревська. Панночка і скрипаль

Якщо ви любите ясні веселі кольори, ніжні, прозорі акварелі, ваша пора - квітневий ранок.

Кому що до смаку: хтось закоханий у яскраве різнобарв'я осені, комусь до вподоби чітка графіка зимового пейзажу, комусь - шляхетні пастелі літньої днини. А мені наймиліший той весняний час, коли березневе змагання з холодом нарешті скінчилося, зимі вже немає вороття і бурхливий квітень впевнено набирає міць. Сяє незатьмарена небесна блакить, тепле проміння ласкаво огортає землю, пестить соковиті бруньки на вітах дерев. Бадьоро зеленіє молода трава, ще не заквітчана радісними травневими кульбабами, лиш де-не-де по ній фіолетовими калюжками виблискують купки шафрану.

Поезія Світлани Макаревської

Повний місяць

На цямрину, срібну проти місяця,
сіла птиця...
Хто ж чекав, що обімліє, зниціє
та криниця.

Простирала влітку птаха вільная
два крила,
пила воду молоду, живильную
з джерела.

А тепер ховає сиву голову
під крильми –
Ой, не хочеться тій птасі холоду
восени.

Та прийде зима, хоча й непрохана,
все одно.
Повний місяць загляда сполохано
у вікно....

***

Кохання, пристрасті, поразки, перемоги...
Пекуче вариво вирує і кипить!
На світі є нудьга? Пробачте, не до того:
Насичена до краю кожна мить.

Світлана Макаревська: Жіночі роздуми

Нічого не буває випадково.

Кожен з нас прийшов у цей світ, щоб пройти свій шлях і виконати свою справу. Можливо, людина так ніколи і не усвідомить, яка це справа, і навіщо вона живе, але кожен покладе своїм життям свою цеглинку чи піщинку у величезну і загадкову Світобудову - для цього ми тут.

Деруни

Рецепт від Світлани Макаревської

Пропоную рецепт звичайних дерунів, але з власними „хитринками”.

На терку тру начищену, помиту картоплю. Відціджую сік ( його можна відразу й випити, що дуже корисно для шлунку). У натерту суміш добавляю велику ложку сметани( будуть золотисті і не чорнітимуть). Потім, як зазвичай, додаю цибулю, яйце, муку, сіль. І смажу на сковорідці.

Об'єднати вміст